Oh, the whole world is sleeping, but my world is you.

Jag pissar på skolan just nu... Det här kan bara gå och ta sig. 
Men livet utanför skolan är jävligt bra.. Sjukt bra faktiskt. Han gör mig väldigt glad. 
 
 

love me like you do

Jag är så glad på livet. A little too good to be true. 
 
 
 

follow me through the dark

I onsdags fick jag fotografera några porträttfoton med analog kamera på mina klasskompisar. Det var riktigt jävla läskigt, men kul att inte veta hur resultatet blev, och även att framkalla filmen sen. Jag fick till ett foto på Linnea som jag verkligen tyckte mycket om. Älskar verkligen alla dessa som fläckar och imperfektioner som fastnade på fotografiet. 
 
 

life is good, life is good

Vill vakna upp och se det här utanför fönstret. Jag är redan trött på den här snön. 
 
 
 
 

när jag såg dig härom natten så kände jag något som jag inte känt på så länge

Idag är mitt humör på topp, även fast jag fortfarande inte blivit helt frisk. Halsen och hostan är kvar... tack för den! 
Men är som sagt ändå glad! Känner mig redo att gå till skolan och träffa människor. Dock vet jag inte om febern håller med, det får vi se imorgon.

Här kommer några bilder jag tog när vi myste i lördags och firade älsklings Rebecca.Tusen miljoner i staden ser oss fast det är så mörkt

Förut gjorde jag en Ash-inspirarade teckning, och nu delar jag den med er.
 
 
 
 Ps, min kameraladdare är bort och vill typ gråta blod.

Det ekar över hela staden

Idag var jag i skolan, utan att få min sovmorgon till klockan tolv som vi haft innan på torsdagar. 
Jag tyckte om att vi lärde oss framkalla bilder. Att jag träffade mina vänner. Att jag sov genom hela filmen på naturkunkapen. 
Jag tyckte inte om att min hals blev mycket värre. Att jag inte ens klarade av att göra en enda sak rätt (pluggmässigt). Att jag blev totalsjuk i slutet av dagen. 
 
Fuck it, allt blir bra snart. 
 
 
 
    
 
 

you and me, let's be friends

Idag hade jag ingen som helst inspiration på fotolektionen när vi skulle fota med analoga kameror. Det kändes bara sjukt segt när jag väl hade preppat kameran med film och skulle ut och fota... Även fast jag var hur taggad som helst strax innan det. 
Får fixa det under helgen!
 
Det blev snöstorm häromdagen, och ville givetvist ta bild på det vita spektakelet. Men eftersom jag är som jag är så orkade jag ju inte gå ut, så det resulterade i några halvsuddiga bilder igenom fönstret, haha. 
Här har ni lite polaroider. 
 
 
 
 
 
 

Heartbreakfree

Gjort lite nytt här på bloggen som ni ser. Det har börjat regnat inspiration över mig hur jag vill ha min blogg i fortsättningen. (Har till och med funderat på att faktiskt börja länka bloggen på andra sociala medier, typ twitter och instagram... Galet va?!) 
Känner mig så jävla taggad på ett nytt år, där jag ska vara så fucking estetisk och cool. Vi får se hur långt det räcker i praktiken dock, haha.
 
 
 
 
 

Här är havet inte lika blått

Borde plugga...
Imorgon har jag min första riktiga fotolektion... Är sjukt taggad!
 
 
 

I'll never be your lover

Well, I have brittle bones it seems
I bite my tongue and I torch my dreams
Have a little voice to speak with
And a mind of thoughts and secrecy

Things cannot be reversed
We learn from the times that we are cursed
Things cannot be reversed
Learn from the ones we fear the worst
And learn from the ones we hate the most how to

Blow out all the candles
Blow out all the candles
"You're too old to be so shy"
He says to me so I stay the night
 
 
 
 

bring me a higher love

Är lite för trött för att orka lämna mitt rum idag...
jag gör vad som helst för att få ditt liv att verka bättre

Mitt musikår har varit som en bergochdalbana! Helt sjukt. 
Detta är resultatet av mitt spotifyår. Keep in mind att jag inte bara lyssnar på spotify, utan även nedladdad musik och kanske soundcloud någongång, så detta behöver inte stämma till hundra.
 
 
     
Toppartister, inte så överraskande. Tre av mina riktiga favoriter verkligen. Dock bara Partynextdoor som jag faktiskt upptäckte iår, de andra har jag ju lyssnat på innan 2014. 
Topplåten, självklart. 2AM. är den absolut skönaste låten jag vet. Får alltid samma underbara känsla i kroppen när jag hör den spelas, magiskt. Skulle kunna lyssna på den låten i timmar. Den kommer alltid påminna mig om sommarkvällar 2014. Resten av låtarna är också bara för bra, sådanna man verkligen bara kan sätta på repeat.
 
 
     
Vinter. Okej, jag trodde faktiskt inte att lilla Justin skulle ta förstaplatsen där. Pin. Men trots allt kom ju hans senaste skiva ut då, och jaaaa, tycker faktiskt den är grym. Mitt RnBhjärta slår lite extra för det albumet (Precis som det gör för 2AM. och alla Partynextdoor låtar).
Vår. Mitt absoluta favoritband som jag alltid tjatar om. Vet inte riktigt vad som fick mig att lyssna så mycket på de just då, men det gjorde jag. Var även i slutet av våren jag köpte biljetterna till konserten... Eller var det kanske början av sommaren? 
Sommar. Ed Sheeran släppte sitt underbara album x, och jag blev lite kär i det. Det hjälpte mig extra mycket när jag hade tråkigt på sommarjobbet och när mitt hjärta gjorde lite extra ont vissa kvällar. 
Höst. Ojsan, där dök de upp igen. Men är de inte det ultimata höst bandet? När det är mörkt, deppigt och man vill bli lite vilsen. Konserten ägde ju rum i oktober även, så självklart var jag tvungen att peppa detta. 
 
 
     
Toppalbum, liknar ju allt som finns där över, men dock kryper min älskling Lorentz fram också. Tur det, annars hade jag förmodligen trott att det var något fel på denna statisken. 
55 062 minuter (MINST) har jag lagt på musik det här året. Efter kanske, men förhoppningsvis inte, dålig uträkning blev det underfär 38-39 dygn i streck. Jag ångrar inte en enda sekund. Musik är mitt allt.

 

i want it all

Jag undrar när dagen kommer då jag växer ur detta behovet att alltid bli så fucking kär i snygga, tatuerade assholes till killar.
Nu har jag hittat mitt nästa kändiscrush. 
 
 
 
 
 

in the shadow play, acting out your own death

Tog nyss en töntig fotosession med mig själv. Kände mig ganska inspirerade till att göra något exponerat, naket, rått liksom... 
Och nej, jag tror inte jag är modell, men det är ju kul att leka det en stund i alla fal.
Kan inte bestämma mig om jag ska posta bilderna här på bloggen eller inte. 
 
 
 
Där har ni två av de, ska man lägga upp resten? 

2014

Jag har jobbat fram en årsresumé för 2014. Det var fan svårare än jag trodde att skriva ner allt. Men här har ni det. 
Nu får ni läsa lite personligare grejer. 
 
 
 
Beskriv året med tre ord.
Kaos, utvecklande och förvånande.
 
Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Vår, Brand new - Pharrell Williams, Do I wanna know? - Arctic Monkeys (Även fast att den kom ut mycket tidigare än då), Break from Toronto - PARTYNEXTDOOR.
Sommar, Så jävla mycket 2AM. - Adrian Marcel, men också, Maps - Maroon 5, Annie Leibovitz - Timbuktu, One - Ed Sheeran, Där dit vinden kommer - Lorentz.
Höst, Cheerleader - Omi som påminner mig så sjukt mycket om min första tid med mina underbara gymnasiekompisar. Även Fåglar - Thomas Stenström, Kattliv - Joy, Medicine - The 1975.
Vinter, 7/11 - Beyoncé, I don't mind - Usher, Multiply - ASAP Rocky. 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Jag skulle nog ganska garanterat säga den stora förändringen att faktiskt byta skola och börja gymnasiet, är den största händelsen. Kanske låter det lite konstigt, men det har hänt så mycket sedan jag började gymnasiet att jag knappt kan känna att tiden innan och efter det är samma. Det är som detta år har blivit uppdelat i två delar, före gymnasiet och efter gymnasiet.
 
Vem har du umgåtts med mest?
Svårt att säga eftersom det känns som att det hänt så mycket, och gått igenom en massa. I och med det, även varit med väldigt många olika människor.
 
 
 
Vad var din största tabbe under 2014?
Oj, det vet jag inte riktigt. Antagligen den där gången när man helt plötsligt kom på att man satt på akuten och varit med om en vattenskoterkrash, haha. Fast det var ju en olycka, inte tabbe! 
Men visst är det en och annan tabbe jag gjort, även fast jag försöker att inte ångra saker i efterhand. Kanske någon några dimmiga kvällar som man inte riktigt vill minnas.
 
Har du haft ett förhållande under 2014?
Kärleksförhållande? Nej.
 
Vart reste du under 2014?
I början av året fick jag se den fina staden London för andra gången med pappi. Sedan tog vi oss även till våra släktingar i New Hampton och hälsade på. En trevlig liten resa som jag fick med mig några fina saker ifrån. 
Åkte även till Oslo två gånger under våren och sommaren för att träffa mina systrar som bor/bodde där. Nu har jag turen att få ha ena systern i samma land, eftersom hon flyttade till Stockholm i höstas. Men fortfarande en av de kvar i Norge. 
 
Har du blivit bättre på något?
Jag har blivit bättre på att lita på folk i min närhet. Även fast den största insattsen gällande det här hände under 2013, så känner jag ändå att jag blivit bättre på det även iår. Det är still a working progress dock. 
Jag har även gjort stor framsteg när det gäller fotografi, måste jag säga. Innan jag fick min kamera i juni, så kunde jag verkligen ingenting om fotokunskap. Mina ambitioner för dethär har verkligen växt fram sedan jag började gymnasiet. 
 
Vad var extra dåligt med året?
Mörka nätterna som jag gjorde allt för att hålla ögonen öppna. För jag visste att om jag bara för en sekund skulle släppa taget och blunda, så skulle mardrömmarna ta över min kropp och sinne. 
Det som även var extra jobbigt var att sluta nian. Eftersom jag är en sentimentaljävel så har jag jävligt svårt att säga hejdå till männsikor och vissa saker.
 
 
 
Vad var extra bra?
Det måste nog vara mitt resultat utav gymnasiet. Valet och väntan på att börja var nog en av de jobbigaste sakerna på länge, ångesten fanns alltid någonstans där i mitt bakhuvud vad jag än gjorde under våren och sommaren. Och rätt som det var bubblade det över och kom ikapp mig. Jag var aldrig säker på mitt val, och hade ingen aning om vad som väntade mig.
Men tillslut började jag faktiskt gymnasiet och ställdes inför det jag oroat mig för så otroligt. Och jag kunde verkligen inte fått något bättre. Allt är bara så himla bra, jag vet inte vad jag ska säga ens... Jag är så grymt tacksam för detta. 
 
Lärde du känna några nya människor?
Oja! Det känns helt sjukt när jag tänker på hur mycket nytt folk som ingår i min vardag nuförtiden, som inte ens fanns i mitt liv förut. Även fast jag saknar och är ledsen för att jag inte träffar mina gamla vänner lika mycket, är jag ändå så jävla tacksam att jag kom till Carlforsska där jag hittade så fantastiska människor. 
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Först och främst började jag på en helt ny skola. Jag lunchade med Zara Larsson. Jag åkte ambulans. Jag var på polisförhör (i samband med ambulansen, haha). Jag gjorde något riktigt dumt som jag inte gjort förut. 
Jag har ju aldrig förut crusat runt med bilen som styrs av en kompis faktiskt (isch i alla fall, inte lika mycket som nu åtminstone)! Efter att Anton fick sitt körkort har man fått en massa snålskjuts faktiskt. Thank you brother!
 
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Konserterna!! Även fast de inte blev så många. 
I Juni åkte jag och några av mina favoriter till Friends Arena och såg mitt tolvåriga jags älsklingar, One Direction. Det förvånar mig fortfarande hur berörd jag faktiskt blev just i den stunden. Jag trodde ju naivt att jag var över de, haha. 
Den 16 oktober befann jag mig på Debaser Medis och lyssnade på mitt favoritband i hela världen, The 1975. Det är svårt för mig än idag att tänka tillbaka på den dagen, för det är nästan som en dröm. Det var helt fantastiskt. Jag underskattar ständigt hur mycket det bandet faktiskt betyder för mig. Måste även tillägga att MATTY VAR SÅ SNYGG ATT JAG VILLE DÖ.
Jag fick även se Lorentz för inte så längesen som är en riktig gammal barndomsfavorit till mig. Det var riktigt jävla fett. 
 
 
 

Största framgång på det privata planet?
Jag skulle säga att min största framgång är nog att jag växt som person på så många plan. Jag har mer lärt känna den personen jag är och börjat accepterat mig själv. Jag vet mycket bättre vem jag är nuförtiden och vem jag vill bli. Jag har också hittat vänner runt omkring mig som är mycket mer lika mig som personer och som pressar mig att utvecklas till den jag verkligen är. 
 
Vem saknade du?
Började, och saknar fortfarande, Oscar som nu bor i Indonesien måste jag säga.
Har även saknat mina systrar väldigt mycket, i perioder. 
Och självkklart har jag saknat de vänner från grundskolan som jag inte längre träffar lika mycket.
 
De bästa nya människorna du träffat?
Mikaela, Rebecca, Anton, Alice, Hanna och Ina. Fick en mycket snäll klass ändå också. 
 
 
 
Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Lära känner ännu mer människor. 
Inte ha lika mycket förväntningar som kan göra en besviken. Men inte heller ha negativ inställning till saker som jag faktiskt inte alls vet någonting om. 
 
Högsta önskan just nu?
Att få värme och få lite mer hopp om livet. Vår liksom, då blir alla lyckliga och glada.
Skulle gärna klämma in lite kärlek där också.
 
Tror du att 2015 kommer bli lika bra?
Jag tror 2015 kommer bli ännu bättre.
 
Vad kommer du sakna från 2014?
Måste ju säga goa gamla Tegelviken. Alla fina människor som man såg där varje dag. 

 
 
Vad spenderade du mest pengar på?
All jävla mat och fikor som man köper efter skolan nu när man går inne i stan. Det är helt sjukt alltså.
Om ni går i nian i tegleviken, mitt råd till er är att typ börja redan nu att spara pengar till gymnasiet. Ni kommer att använda det, tro mig. 
 
Finns det något du ångrar med 2014?
Inte så mycket jag ångrar. Tog vara på de bra sakerna jag hade, och lät alla de som gjorde mig mer skada än gott att gå. 
 
Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Svårt! Har upptäckt mycket godingar detta året. Partynextdoor är någon som har varit på repeat på min spotify sen början av 2014. 
Har även upptäckt en kärlek för äldre musik på senaste tiden. Inte all gammal musik alls. Men Joy division typ. Har haft svårt, och har fortfarande problem med det, men att lyssna på äldre musik och uppskatta det. Jag jobbar på det.

Blev du kär i år?
Ja, i sushi! Sen så är jag fortfarande kär i mina vanliga kändiskillar, tatueringar, ljusslingar, fotografier och läsk. 
 
 

Vad gjorde du på din födelsedag?
Helt ärligt minns jag faktiskt inte riktigt. Vet att jag i alla fall hade mysigt, har för mig att jag var med mina systrar. Allt var bra och fint.
Det enda som jag fortfarande tycker är synd är att jag inte fick någon sweetsixteen dans som jag önskade mig av mina vänner... fuck you :) 
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
16 oktober, The 1975 konserten, 5 juni, då jag lämnade grundskolan för gott, 18 augusti, då jag började gymnasiet, kanske någon mer dag...
 
Största misstaget?
En sommarkväll cyklade jag allt jag någonsin kunde hemåt, för att försöka att inte komma ikapp med vad jag gjort eller tårarna som lurade i ögonen. Ångesten gjorde mig som yr just då, och gör det fortfarande ibland.
Även fast jag försöker att aldrig ångra saker jag gör, så finns det ett stort misstag jag gjorde som jag skulle viljat skippat. 
 
Vad önskar du att du hade gjort mer?
Ritat, målat och på alla sätt utövat min kreativitet. Man kan alltid göra det mer än vad man gör.
Läst böcker, läst på om viktiga saker. 
Önskar även att jag hade pluggat lite mindre i nian och lite mer i ettan kanske... hehe. 
 
Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Du själv är det enda hindret här i livet, Wilma. Du klarar mycket mer än du tror. Håll ut och tappa inte din enentusiasm och ditt engagemang, då kommer du bli något. Tro på sig själv. 
Glöm inte hur bra männsikor du har runt dig, kom ihåg att du kan ta hjälp av de. Skit i vad andra tycker. Ha kul, lev life medan du kan.
 
Vilka förändringar kommer du göra inför 2015?
Jag kommer börja min linje på riktigt, och inte längre läsa introduktionen för kurserna. Jag kommer bli sjutton. Jag kommer börja tvåan. 
 
 
 
Är det något du saknar år 2014 och vill ha i 2015?
Some love baby!
 
Hur tror du 2015 kommer bli? Och vad är dina planer inför 2015?
Jag tror och tänker göra dethär till det bästa året någonsin! Nu har jag mina vänner vid min sida som jag väntat på hela livet, och vi ska fan rocka fett. 
Först blir det Nicki Minaj i mars, sedan åker vi på Bråvalla i Juni. Förstår ni hur grymt detta året kommer bli? 
 

while i'm wide eyed and so damn caught in the middle

Nytt år, ellerhur?
Firade in det med en mysig kväll i kvickis med sköna gamla kompisar och mina bästa tjejer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0