Hål i skorna men jag går i ösregn

Livet springer iväg, och jag börjar halka efter. 
Jag har aldrig riktigt varit bra på att springa. Stannar hellre och kollar och njuter lite av omgivningen. 
Jag hinner inte stanna och titta tillbaka på vägen som tog mig hit.

Jag har halva året kvar av nian. Snart börjar jag ett helt nytt kapitel av mitt liv.
Jag är stor nu. Större än vad jag känner mig som. Större än min lilla hjärnkapacitet klarar av i mitt lilla huvud. 
Jag skiter i vad alla tycker om mig. Men bryr mig samtidigt jättemycket. Fast ändå inte alls. Eller?

Just nu är jag längst in i min hjärna. 
Jag letar efter något viktigt att säga, och någon bra tanke. Men det enda som kommer upp är, framtiden och kärlek
Det må vara viktigt, men är det bra? Är det bra och nyttigt för än att tänka för mycket och få ångest för det dimmiga och ovetande orden som vi kallar kärlek och framtiden. 
Ångest. Ånger. Tänk om. Stress. 

Jag tänker extra mycket just inatt, för att jag sen imorgon kan släppa det, och inte behöva tänka ett skit. 
Apokalyps. Är jag redo?

~ Dagboksutdrag. Den 28 december, 2013.

there's no mercy for me

Nu är det inte långt kvar till julafton hörni. Är det inte mysigt? 
Visst har jag kanske inte varit jätteglad idag, men julen är ändå någonting jag tycker så mycket om alltså. Jag hoppas verkligen att alla känner samma glädje som jag till den här högtiden och inget annat. 

Jag ska berätta för er att jag vissa dagar, får ibland, ganska ofta, för mig att se ut på ett sätt och lyssna på en viss musik. Då vill jag liksom ha de kläderna, jag vill sminka mig annorlunda, jag vill lyssna på annorlunda musik. Idag blev det så, men jag provade egentligen inget nytt, utan gick tillbaka till mina rötter.
Idag har jag städat, och städning kräver ju självklart musik, det är givet. Jo, och då har jag verkligen lyssnat på hiphop hela dagen. Ingen julmusik, bara hiphop. Både min gamla hiphop, och mina nya.
Jag har insett hur bäst det är. Det finns seriöst inget bättre egentligen. Det är min barndom och hela mitt kommande liv, jag lovar er. 
Fast tyvärr är jag ju sån, jag kommer aldrig nöja mig med att bara lyssna på hiphop, även fast jag så vill det. Kommer alltid lyssna på hundra andra stilar också. Oh, christmas lights, keep shining on

Kom på att jag inte bloggat på ett tag nu. Får väl ändra på det, helt enkelt!
Nu är det bara jättekort till jul, grabbar. Jag börjar verkligen känna det. 
Snart ska jag och mammi hämta båda mina älskade systrar i Västerås som är hemkomna från Oslo. Sedan senare idag ska jag nog träffa Jonathan och förmodligen åka ut med lite julklappar. 
 
 
Snellie nellie på bilderna <3
 

freaks and geeks

Igår gled jag iväg till Mathea och lekte lite med henne på dagen/kvällen. Elin kom lite senare också. Skratt och gos som alltid. 
Älskar er!
 
 
 
 
 

just so fucking lucky you're my girl

Jag kanske inte blev lucia, men jag var ändå sjukt glad att Ellen fick den chansen. Hon var helt otroligt fin. 
Det var mysigt och lite småfel gjordes, men så är det på Teglevikens luciatåg. Och jag är nöjd med att jag i alla fick vara en ängel med de andra fyra luciakandidaterna. Det var ju nästbäst, åtminstone. 
Bra resultat av min sista jul på min hatade men också så älskade grundskola. 
  
 

Jag är Jason

Mina planer var att jag skulle göra ett litet fint inlägg med bilder från lucia, men jag var bara tvungen att först av allt upmärksamma det här. Det började med att jag redan blev otroligt rörd av Jasons tal, men att det faktiskt är så många som ställde upp och gjorde den här video, gör mig helt varm. 
Jag tycker det här är så vackert. Och jag kan inte förstå hur någon annan kan tänka eller tycka något negativt om det här talet. Det här är någonting jag tycker alla ska kolla på.
Jag vill bara säga en sak. Jag är Jason.
 
 
 
Jasons orginal version av talet hittar du här.

Allting har förändrats

Mina minnen höll mig uppe varje dag
Du är som att andas för
Jag gav aldrig upp dig när du försvann
Långa dagar blev till nätter sen till år
 
- Veronica Maggio
 
 

Imorgon är det luciarep hela dagen, och lucia på kvällen, ärligt talat, kunde jag inte vara mer otagg. Orkar inte det just nu. Jag mår piss och var hemma från skolan idag. Men imorgon måste jag verkligen gå, för jag har inget val, jag måste möta luciatåget.
Jag tyckte dagen var helt okej, ganska cozy. Så vill jag avsluta mitt inlägg.

All these cars and clothes and calories

Hej bloggisen.
Nu har jag precis tränat lite, eftersom jag bestämt att bli lite mer fit och starkare. Nu är jag nerbäddad i min mjuka säng som är känd som en av de skönaste, och är redo för lite sömn om ett tag. Först ska jag bara titta ett avsnitt av en serie. 
Jag har funderat på att lägga upp min önskelista här på bloggen, bara för skojs skull liksom. Det är ju ganska kul att göra en ändå. Men samtidigt tycker jag inte jag borde av många skäl. Delvis, varför be om massa saker när jag redan har det bra, och har allt jag behöver i mitt liv? Helt ärligt, jag tycker det är lite stört att jag som faktiskt bor i Sverige, och har det jättebra, sitter och skriver en lång lista på vad mer jag vill ha, när folk inte ens har tillgång till vatten. Jag skriver inte bara det här bara för att det låter bra, jag har alltid tänkt såhär sedan jag var liten liksom. 
Men ändå, who cares? Jag kanske skriver en ändå, eller vad tycker ni? Haha, inte för att någon kommer svara på denna fråga. #Storbloggerska #eller #nolife
 


 
 
 
 
 
 
 

Men tiden blir vi pappfigurer, brickor i ett sammelsurium

Här kommer mitt bidrag till att bli Lucia i år. Vi har fått vetat beskedet om vem som vunnit, men det är fortfarande hemligt för nuet.

 

Tro det eller ej, men jag har velat bli Lucia ända sedan jag var liten. Jag minns hur jag varje år sa till min mamma att jag ville stå där längst fram i tåget med det där ljusen som man bara ser en gång om året.

Lucia är en stor förebild som jag, och många andra, alltid sett upp till. Nu när jag är gammal nog att ställa upp som kandidat, så är det självklart att jag vill bli det. Jag har inga tvivel, jag är helt säker på att jag vill det här.

Att tänka mig att jag faktiskt skulle kunna få chansen att gå i fotstegen av de föregående Luciorna på skolan, gör att jag känner mig väldigt hedrad. De lämnade fina minnen efter sig på denna skola, och jag skulle så gärna vilja få den möjligheten.

På samma gång som jag såklart vill bli framröstad och vinna det här, skulle jag nog helst av allt dela min krona med de fyra andra Luciakandidaterna. För det är de verkligen värda. Jag kan inte på något sätt egentligen tala om för dig som läser detta, varför just jag skulle passa bättre än de. Vi är alla lika mycket värda att leda luciatåget.

Jag skulle vilja vinna, men jag vet att vem det än blir av de andra fyra, så kommer de verkligen vara strålande vackra den 13 december.
 
 
savannah | via Tumblr

Vi kommer titta på andra, men när vi hittar varandra, kan inget stoppa oss

Just nu sitter jag och är helt död. Trött efter en lång dag. 
Idag åkte vi på gymnasiebesök på Rinman i Eskilstuna och kollade in resturang och livsmedelslinjen. Inte för att jag är så intresserad av det, men vi fick så god mat och bakelser! 
Efter det gick jag, Jonathan och Rebecca och myste på Espresso House. Der var så härligt att bara sitta och prata i några timmar! Så skönt att veta att jag inte har förlorat de två, som är så gamla kompisar till mig. 
Behöver verkligen skriva färdigt min spanska, men vet inte ens vad jag ska skriva så... Får helt enkelt fråga min kära chilenska kompis imorgon, haha! 

i'm feelin' so superhuman, you give that to me

Fintisdag i skolan idag! Synd bara att det blev lite sabbat av två superlånga prov som tog upp nästan hela dagen. Still, det är good när det är fintisdag. 
Nu ska jag väl sätta mig och skriva ner min luciatext. Ja, jag ställer upp som luciakandidat... Men just nu känns det typ lönlöst, för jag kommer nog inte vinna. Men försöka måste jag väl, med tanke på att jag typ alltid velat bli lucia i nian. Seriöst, jag minns verkligen hur jag alltid sa det till mamma när jag var liten. Så det är väl kind of en liten dröm för mig eller vad man nu ska säga. Shit vad pin det där lät!

 


 
 

du får mig att vilja stanna kvar, stanna kvar

Helgen blev lite av en recovery för mig, för den var sjukt härlig bara! Jag bara strunta i allt skit, och levde för dagen typ.
Fredagen spenderade jag endast hemma med min bästa mammi. Vi myste till The Hobbit och pratade bara, precis vad jag behövde.
I lördags begav jag mig till Västerås och träffade Clara. Vi gick till Culturen för att se vår efterlängtade Daniel Adams-Ray. Precis som jag föreställt det, så blev det stört fett. Liten publik, så man kom nära honom och allt! Love it. Och finns det seriöst en snyggare 30 åring än honom? 
Sedan på söndagen hade jag lite fördelsedagsfrukost med pappa. Sedan kom mamma och hämta mig, och jag drog direkt hemifrån till Matheas hus. Så lekte jag hela eftermiddagen med Elin och Mathea och åt chokladbollar. Och slutet av kvällen kom Jonathan till mig. Alltid lika cozy det med!
 
 
RSS 2.0